вторник, 31 марта 2020 г.


30березня - 03 квітня


Практичне заняття 
Тема. Відмінність у повсякденному житті радянської людини та жителів Західної України.


Джерело 1. Західноукраїнські землі в 1921–1939 роках.


Джерело 2. Адміністративно-територіальний устрій України в 1937–1939 роках.

·      Розгляньте історичні карти.
·      Опишіть адміністративно-територіальні зміни в УСРР–УРСР та в Західній Україні впродовж 1920–1930-х рр. Від чого залежали ті зміни?
·      Зіставте і порівняйте прояви політичного, економічного життя в УРСР та в Західній Україні. Які відмінності Ви помітили? Як політика і економіка впливали на життя людей?
·      Чи можна, використовуючи карту як джерело інформації, зробити припущення про особливості буденності в радянській та Західній Україні впродовж 1920–1930-х рр.?


·     Доповніть синхроністичну таблицю подіями до 1939 року.
·   Чи можна на основі подій світової та вітчизняної історії називати «щасливими» 1920-ті рр.? Чи 1930-ті рр. були «нещасливими»? Чому?
·     Зіставте події, що відбувалися у світі, в радянській та Західній Україні в 1920–1930-х рр.
·     Чи події в Західній Україні були «співзвучними» з подіями в радянській Україні, подіями світової історії?
·    Виокремте політичні події, що відбувалися в Західній Україні і справляли помітний вплив на повсякдення життя українців.
·      Обчисліть події історії Західної України, що стануть ювілейними чи памятними цього року.

 Виберіть будь-який текст, таблицю, світлину чи ілюстрацію. Підготуйте до обраного джерела перелік запитань або завдань, які стосувалися би повсякденного життя українців у період міжвоєння. 
Укладіть порівняльні таблиці або діаграми, що висвітлювали би повсякденне життя українців упродовж 1920–1930-х років. Самостійно визначте критерії порівняння та цифрові показники, які вноситимете в таблиці / діаграми. Запропонуйте свої назви для укладених таблиць / діаграм. Опублікуйте і представте результати роботи за посиланням  kostukalla6@gmail.com

2 комментария: